Summa importeur en distributeur Interstate Tires

Summa importeur en distributeur Interstate Tires

Interstate Tires maakt zijn rentree op de Europese markt. Summa, onderdeel van PBG BV, is met ingang van 1 november 2019 aangesteld als exclusief importeur en distributeur van Interstate Tires voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken.
Overeenkomst
Deze week ondertekenden PBG en het Amerikaanse moederconcern van Interstate Tires een overeenkomst. Deze maakt Summa met ingang van 1 november 2019 tot exclusief importeur en distributeur van het bandenmerk voor een groot aantal landen in West-Europa. Summa is een internationale multibrand groothandel in banden en wielen.
73 landen
Interstate Tires bestaat al sinds 1972 en is gespecialiseerd in de productie van banden voor personenwagens, pick-ups en bedrijfswagens. Het merk is inmiddels in 73 landen wereldwijd vertegenwoordigd. Sinds april 2018 is Interstate Tires onderdeel van TBC Corporation, één van de grootste Noord-Amerikaanse distributeurs van banden voor de vervangingsmarkt.
In eerste instantie start het merk in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken met allseason- en winterbanden. Komend voorjaar volgt de introductie van een assortiment zomerbanden. PBG komt voort uit Continental Banden Groep (CBG), al sinds 1949 importeur van Continental-banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.