- Banden portaal - https://www.bandenportaal.nl -

Resultaten Goodyear fors lager

Goodyear zag haar bedrijfsresultaten in het derde kwartaal fors teruglopen. Dit blijkt uit het kwartaalverslag voor het derde kwartaal van 2019.

Bedrijfsresultaat
Het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal kwam uit op 294 miljoen dollar, 18,8 procent lager dan een jaar eerder. De omzet daalde minder hard, maar toch nog met 3,2 procent tot 3,8 miljard dollar. Oorzaken zijn ongunstige wisselkoersen en tegenvallende verkopen. Daarbij beinvloedden de hogere kosten voor grondstoffen de resultaten. De winst daalde met 75 procent tot 88 miljoen dollar.

Original Equipment
Goodyear verkocht in het derde kwartaal 40,3 miljoen banden, 1 procent minder dan een jaar eerder. Hiervan was de daling van het original equipment segment 5 procent, veroorzaakt door de lagere autoproductie wereldwijd. De verkoop van vervangingsbanden steeg juist met 1 procent.

Voor de rest van het jaar deed Goodyear geen voorspellingen, maar CEO Richard Kramer zei te “vertrouwen op de kracht van het merk Goodyear” in de vervangingsbanden op de Amerikaanse markt en de groei ervan op de Braziliaanse markt.