Goodyear hoofdrol in film over Le Mans duel tussen Ford en Ferrari

Goodyear hoofdrol in film over Le Mans duel tussen Ford en Ferrari

Goodyear speelt een hoofdrol in de nieuwe film ‘Ford v Ferrari’ over het legendarische duel tussen deze beide merken tijdens de iconische race op Le Mans in 1966. Dit meldt de bandenfabrikant.
Overwinning
De nieuwe film draait vanaf medio november in bioscopen in heel Europa. “De banden van Goodyear hebben een grote bijdrage geleverd aan de overwinning van Bruce McLaren en Chris Amon”, aldus Goodyear. “De beroemde zwarte GT40 Mark II reed op Goodyear-banden.” De overwinning was voor Goodyear de tweede overwinning op Le Mans.
Visionair
De hoofdrollen in de nieuwe film worden gespeeld door Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale. De film zoomt in op het opmerkelijke, waargebeurde verhaal van de visionaire Amerikaanse auto-ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale). Zij vochten samen tegen de natuurkundewetten om een revolutionaire raceauto te bouwen voor Ford Motor Company, die het kon opnemen tegen de dominante raceauto’s van Enzo Ferrari tijdens de 24 uur van Le Mans.
Sinds 1966 heeft Goodyear 14 overwinningen behaald in de 24 uur van Le Mans en 368 zeges in de Formule 1 Grand Prix – een ongeslagen record. In 2020 zal het merk opnieuw racen op Le Mans in de LMP2-categorie. (Foto: Goodyear)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.