Trelleborg verlaagt bandenproductie

Trelleborg verlaagt bandenproductie

De divisie van Trelleborg die zich bezighoudt met de productie van banden, Trelleborg Wheel Systems, heeft de productie van landbouwbanden en bepaalde industriele banden teruggebracht. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers over het derde kwartaal van 2019.
Lagere vraag
Reden voor het verlagen van de productie is de lagere vraag, veroorzaakt door economische vertraging. Daarom heeft Trelleborg besloten om ook de productie te verlagen. Door deze terug te brengen tot onder het niveau van de vraag wil Trelleborg de voorraad aanpassen aan de zwakkere markt.
Resultaten
Het aanpassen van de productie heeft een negatieve invloed gehad op Trellreborg’s resultaten. De omzet van het bedrijf steeg weliswaar met 6 procent tot 8,8 miljard Zweedse Kronen, maar de EBIT daalde van 1,13 miljard naar 1,04 miljoen Zweedse Kronen. Het bedrijfsresultaat van Trelleborg Wheel Systems daalde echt fors, en wel met 46 procent. Niet alleen vanwege de lager vraag, maar ook vanwege een lagere efficiency en de hogere kosten van de herstructurering. De winst van Trelleborg zakte 15% naar 662 miljoen Zweedse Kronen.
Trelleborg ziet op korte termijn geen verbetering in de economische situatie en de vraag op de bandenmarkt. Het bedrijf voorziet daarom voor het vierde kwartaal geen verbetering ten opzichte van het derde kwartaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.