Vredestein Traxion 65 vermindert geluid in cabine

Vredestein Traxion 65 vermindert geluid in cabine

Vredestein introduceert op de Agritechnica de nieuwe Traxion 65, de opvolger van de Traxion+. Dit heeft de bandenfabrikant bekend gemaakt.
Profielontwerp
De Traxion 65 bevat nieuwe technologieën die zijn afgeleid van de ontwikkeling van de belangrijkste VF-band, de Traxion Optimall. De basis voor de ontwikkeling van het profielontwerp is het beproefde Traxion-concept met zijn karakteristieke gebogen lamellen. Het extra grote contactoppervlak in het midden van het loopvlak zorgt voor continu contact met de weg voor een comfortabele rit. Ook veroorzaakt de band minder geluid in de cabine. Uit een test op een RDW-testbaan bleek dat deze band tot 29% minder geluid in de passagiersruimte genereert dan de belangrijkste concurrent. Het externe geluid bleek 22% beter.
Tractie
De nieuwe Traxion 65 heeft dwarsliggende en niet-parallelle nokken aan de buitenzijde van het loopvlak, die zorgen voor zeer goede tractie en uitstekende zelfreiniging, met name bij zwaardere bodemsoorten.
De eerste populaire maten 650/65R42 en de 650/65R38 met hun overeenkomstige voorbandmaten zullen naar verwachting in februari 2020 op de markt komen. (Foto: Apollo Vredestein)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.