Michelin X Incity Energy Z voor elektrische bussen

Michelin X Incity Energy Z voor elektrische bussen

Michelin zal de nieuwe X-Incity Energy Z presenteren op de Busworld-beurs in Brussel (18 tot 23 oktober). Het is de allereerste band in 275/70R22.5 die in enkele montage acht ton per as kan dragen, zodat toekomstige generaties elektrische bussen hun capaciteit kunnen vergroten.
Uitdagingen
De nieuwe Michelin 275/70R22.5 152/148J X-Incity Energy Z is het antwoord van Michelin op de uitdagingen van elektrische bussen zoals het hogere gewicht door de accu’s. De band heeft een speciaal ontwerp waardoor deze tot 8 ton per as kan dragen met een loadindex van 152/148, zonder af te wijken van de standaardafmeting 275/70R22.5. Dit betekent dat de band zowel op de aangedreven as als op de stuuras kan worden gemonteerd. Het karkas is versterkt met speciale kabels. Het specifieke ontwerp van het loopvlak en de zijwanden is geoptimaliseerd om te voldoen aan de eisen van stadsverkeer en om het rolgeluid en de rolweerstand te beperken.
Vernieuwbaar
De nieuwe, vernieuwbare band voldoet ook aan alle eisen voor gebruik in een stedelijke omgeving. Hij past perfect bij de doelstelling van Michelin om consumenten optimale veiligheid en prestaties te bieden tijdens de hele levensduur van de band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.