Henkel in zee met Carbon Revolution voor carbon fiber wielen

Henkel in zee met Carbon Revolution voor carbon fiber wielen

Henkel heeft een strategische overeenkomst bereikt met de Australische wielenproducent Carbon Revolution voor de ontwikkeling van carbon fiber wielen uit een stuk. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt.
Ook productie
De samenwerking behelst naast de ontwikkeling van de wielen ook de productie in Henkel´s fabriek in Melbourne. De samenwerking komt voor uit het streven naar lichtgewicht oplossingen. “Wielen vertegenwoordigen een belangrijk deel van de massa van een voertuig vanwege hun roterende beweging”, aldus Henkel. `Vandaar de keuze van autoproducenten voor carbon composieten uit een stuk. Het gebruik hiervan kan leiden tot 40 tot 50 procent gewichtbesparing in vergelijking met conventionele aluminium wielem.`
Raceauto’s
De Carbon fiber composieten wielen van Carbon Revolution worden nu al gebruikt op bekende raceauto´s. Het lagere gewicht vertaalt zich in voordelen op het gebied van een betere voertuighandling, betere besturing en tractie, betere acceleratie en remmen. Daarnaast zijn het brandstof/ of electriciteitsverbruik lager waarmee ook de CO2 uitstoot lager is.
Henkel wil met de samenwerking komen tot verschilende globale OEM carbon fiber wielen programma´s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.