Oppompen van autobanden mag niets kosten

Oppompen van autobanden mag niets kosten

Automobilisten moeten bij zoveel mogelijk tankstations hun banden kunnen oppompen zonder daarvoor te betalen. Dit meldt De Telegraaf in een bericht. Volgens dit dagblad heeft de VVD het kabinet opgeroepen om daar werk van te maken.
Zachte banden
Volgens De Telegraaf blijkt uit een eerder gehouden peiling door het Ministerie van Infrastructuur dat veel automobilisten met zachte banden rijden. VVD-Kamerlid Remco Dijkstra wijst in het bericht op de winst voor het klimaat en de portemonnee als het oppompen niets kost: “Het zorgt voor lager brandstofverbruik en minder slijtage.”
In gesprek
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven zegt in het bericht met de branche in gesprek te willen gaan om te kijken naar mogelijkheden. Ze wil daarbij ook zoeken naar andere hulpmiddelen om het voor de automobilist makkelijker te maken om de bandenspanning te controleren. (Bron: Telegraaf)

Dit bericht heeft één reactie

  1. Als milieubewuste pomphouder zou ik het van de ene kant toejuichen voor klanten die bij ons iets besteden. Helaas hebben de maatschappijen de inkomsten en de bijhorende kosten verlegd naar bedrijven die de luchtpompen exploiteren. Dus plaatsen, onderhouden en repareren. In 2018 hebben we op mijn station 2x te maken gehad met openbreken en leeghalen van de geldbak en 1x is een bestelbus ertegenaan gereden. Dat is met veel moeite – buitenlands kenteken – achteraf verhaald met de nodige extra kosten om gegevens te achterhalen en aansprakelijk stellen. De apparaten vragen regelmatig onderhoud want bij het comprimeren verzamelt zich vocht. Voor de exploitant is dit dus allerminst gratis ! En met een goede fietspomp met een drukmeter gaat het ook. Bij mijn motorfietsen thuis doe ik dat regelmatig en dat is geen overdreven inspanning. En ook bij de autobanden na de wissel van zomer- naar winterwielenset of andersom.
    Kortom het is geen onwil om dit gratis aan te bieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.