KwikFit: aandeel zomerbanden daalt fors

KwikFit: aandeel zomerbanden daalt fors

Het aandeel van zomerbanden is in de zomer van 2019 fors gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit jaar was dit 84,1 procent, vorig jaar lag het aandeel nog op 87,5 procent. Dit blijkt uit de zestiende KwikFit bandenmonitor die in augustus is gehouden onder ruim 2.200 voertuigen.
Vierseizoenenbanden
Als reden noemt KwikFit de groei van het aandeel vierseizoenenbanden. KwikFit noemt het opvallend dat het aandeel winterbanden is gestegen van 3,7 procent naar 4,3 procent: “We hadden juist een verdere daling verwacht, omdat de automobilist inmiddels wel zou moeten weten dat het doorrijden op winterbanden in de zomer minder veilig is. Bovendien slijten de banden sneller en is dit uiteindelijk minder gunstig voor de portemonnee.”
Continental grootste
Volgens KwikFit laat Continental voor de vijfde keer op rij zien de grootste te zijn in zomerbanden. Het aandeel bedraagt nu 22,2 procent, ruim een procent lager dan vorig jaar (23,5%). Op de tweede plaats met zomerbanden komt Michelin met 19,1 procent (vorig jaar 17,9%). Op nummer 3 volgt Bridgestone met 6,9 procent (vorig jaar 6,4%).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.