Michelin ontwikkelt snelste wegraceband

Michelin ontwikkelt snelste wegraceband

Michelin heeft de nieuwe Pilot Sport Cup 2 ontwikkeld special voor naar eigen zeggen ‘s werelds snelste wegraceauto ooit, de Bugatti Chiron.
Bijna 500 km/h
De Bugatti is de eerste productieauto in de wereld die de 300 mijl per uur barriere heeft overschreden (480 km/h). De Bugatti heeft met de Pilot Sport Cup 2 een snelheid behaald van 490,484 km/h op Bugatti’s Ehra-Lessien testcircuit in Duitsland. De Michelin Pilot Sport Cup 2 banden die hiervoor werden gebruikt waren nagenoeg identiek aan de OE-versie. Deze banden zijn voorzien van het BG symbol, wat betekent dat deze alleen kunnen worden gemonteerd op de Bugatti. Het enige verschil zat in de gebruikte staalgordels die waren versterkt.
Ontwikkeling
De nieuwe Pilot Sport Cup 2 is ontwikkeld in Frankrijk em getest in de VS. De ingenieurs van Michelin en Bugatti hebben samengewerkt bij de ontwikkeling van de band en het chassis van de Bugatti. Hierdoor kon het beste niveau van bandenprestaties worden bereikt, aldus Michelin.
Op de Bugatti is de nieuwe band gemonteerd in de maat 285/30 R20 (99Y) op de voorax en de maat 355/25 R21 (107Y) op de achteras. (Foto: Michelin)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.