Nieuwe gravelband van Vredestein

Nieuwe gravelband van Vredestein

Vredestein heeft een nieuwe band ontwikkeld speciaal voor gravel bikes, de Vredestein Aventura. De band werd geintroduceerd tijdens de Eurobike, begin september 2019.
Elke ondergrond
De Vredestein Aventura biedt uitstekende grip op elke ondergrond, van asfalt tot gravel en zelfs op gras en losse bosgrond. Door zijn geometrie en afmontage is de band geschikt voor gebruik op single tracks, zand- en gravelwegen, kasseistroken, asfaltwegen en gras. Hiervoor is de Aventura voorzien van een geschakeld middenspoor dat zorgt voor optimale grip en een lage rolweerstand. De dubbele rij schoudernoppen zijn zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst dat zij de benodigde stabiliteit in bochten en uitstekend feedback aan de renner geven. Het 120 TPI karkas biedt een lage rolweerstand en comfort onder diverse omstandigheden.
Tubeless Ready
De Aventura is beschikbaar als Tubeless Ready band, maar kan ook met binnenband gemonteerd worden. Vredestein heeft de band voorzien van het Sportex Protection Layer (SPL) anti-leksysteem. In combinatie met de Tubeless Ready set-up minimaliseert dit de kans op lekrijden. Tevens draagt de Tubeless Ready set-up bij aan een lagere rolweerstand en een verhoogd comfort en grip.
De Vredestein Aventura is beschibaar in twee maten: 38-622 en 44-622, en in twee kleurcombinaties: zwart/zwart en ‘retro‘ zwart/transparant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.