Hankook finalist Idea Award 2019

Hankook finalist Idea Award 2019

Bandenmaker Hankook is als een van de finalisten gekozen voor de Idea Award 2019 in de categorie auto’s en transport voor zijn conceptbanden Hexonic en HLS-23. In totaal waren er 1.600 ingestuurde creatieve designideeën. Hankook is nu erkend door de top drie designprijzen ter wereld: de iF Design Award 2019, de Red Dot Design Award 2019 en recenter de IDEA Awards 2019
Deelauto’s
De Hexonic is een band voor compleet autonome deelauto’s en garandeert verbeterd rijcomfort. Ingebouwde scanners analyseren de weg in real-time, waarbij ze gebruik maken van zeven afzonderlijke sensoren op het bandenprofiel. De HLS-23 is ontwikkeld voor geautomatiseerde logistieke systemen en de banden gebruiken sensoren om de positie tussen de voertuigen te bepalen en een constante afstand aan te houden.
Industrieel design
De jaarlijkse IDEA Awards worden georganiseerd door de Industrial Designers Society of America (IDSA) en zijn een van de top drie internationale designprijzen samen met de Red Dot Design Award en de iF Design Award. Het beste ontwerp wordt elk jaar gekozen door middel van uitvoerige evaluatie van diverse beoordelingscriteria waaronder ontwerpinnovatie, gebruikerservaring en het maatschappelijk nut.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.