Michelin boekt hogere omzet

Michelin boekt hogere omzet

In het eerste kwartaal van 2019 heeft Michelin een 11 procent hogere omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar, ondanks de moeilijker dan verwachte omstandigheden. Dit blijkt uit het verschenen kwartaalverslag over het tweede kwartaal.
Bedrijfsresultaat
Ook het bedrijfsresultaat kwam hoger uit. Dit steeg met 8 procent tot 1,438 miljard euro. Redenen waren hogere prijzen en een positieve bijdrage van overgenomen bedrijven.
Toch daalde het aantal verkochte banden met 0,9 procent, vooral door een sterke daling in de vraag naar OE-personenautobanden en een lichte daling in de vraag naar vervangingsbanden in dit segment. De vraag naar truckbanden bleef stabiel, mijnbouwbanden deden het goed en de vraag naar landbouwbanden viel terug.
Sturen op prijs
CEO Florent Menegaux toonde zich tevreden: “In een volatiele markt bleek Michelin in staat zijn marge te handhaven door sterk te sturen op prijs en met overnames. We zullen doorgaan met deze initiatieven om onze positie te handhaven in deze onzekere marktsituatie.”
Voor geheel 2019 voorziet verdere groei van de vervangingsmarkt voor auto- en bestelautobanden en een val in original Equipment. De markt voor truckbandenmarkt en landbouwbanden zal afnemen, maar die van mijnbouw en vliegtuigbanden zal toenemen. Michelin verwacht in deze omstandigheden verder te groeien, maar ziret wel de de kosten van en de belastingen op grondstoffen met110 miljoen euro toenemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.