Nederlander kiest vaker voor all season band

Nederlander kiest vaker voor all season band

De Nederlandse automobilist kiest aanzienlijk vaker voor all season banden dan in het vorige kwartaal. Dit meldt de online bandenvergelijker Rezulteo in haar zojuist verschenen barometer over het tweede kwartaal van 2019.
Warmer
In het tweede kwartaal heeft 63% gekozen voor zomerbanden en 32% voor all season banden. In het eerste kwartaal van dit jaar koos 71% voor zomerbanden en 21% voor all season banden. “Ten opzichte van Q1 van begin dit jaar zien we dat Nederlandse automobilisten aanzienlijk meer kiezen voor all season banden”, zo oordeelt de vergelijker. “Dit bevestigd dat de vraag vanuit autobezitters naar vier seizoensbanden stijgt naarmate het warmer wordt. Het winterseizoen was al snel afgelopen en in het 2e trimester van 2019 kozen talloze internetgebruikers voor all season banden.”
Andere landen
Voor de periode april t/m juni 2019 koos het merendeel van de internetgebruikers ook in de andere landen waar Rezulteo aanwezig is voor zomerbanden. Dit was met name goed te merken bij het aanbreken van het zomerweer. De bezoekers van Rezulteo zien de all season banden echter steeds meer als een prima alternatief en kiezen dan ook vaker voor dit type banden.
85% van de bezoekers op Rezulteo komt uit Spanje, Frankrijk, Italië of Turkije (tussen 17% en 24% voor elk land). De rest wordt verdeeld over Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en Polen.
De top 3 van meest geselecteerde merken autobanden op Rezulteo zijn Goodyear (1), Continental (2) en Michelin (3).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.