Fitters verliezen iets op apk-markt

Fitters verliezen iets op apk-markt

In de eerste helft van 2019 is het aantal apk’s met 0,7 procent toegenomen tot 3,37 miljoen. Vooral universelen deden meer apk-keuringen. Dit meldt Autmotive Werkplaats,
Zelfde beeld
De groei ging ten koste van zowel dealers als fitters. In het eerste kwartaal was hetzelfde beeld zichtbaar. Dat blijkt uit cijfers van VWE Automotive. Daarbij moet opgemerkt worden dat het aantal dealerbedrijven krimpt, voornamelijk als gevolg van netwerksaneringen. Het aantal apk’s nam in het eerste half jaar met 1,1% af tot 914.459 ten opzichte van een jaar eerder. Bij fitters nam het aantal met 0,3% af tot 137.332. Bij de universelen nam het aantal 1,5% toe tot 2.339.340.
Bedrijfswagens
Ook bij de bedrijfswagens waren er meer apk-keuringen. Zowel dealers, fitters als universelen noteerden groei. In de afgelopen jaren nam de bedrijfswagenverkoop ieder jaar toe en het grootste deel van deze bestellers moet nu gekeurd worden. Het aantal keuringen bij dealers nam in het eerste half jaar toe met 2,2% tot89.433 en bij fitters met 3,3% tot6.929. Bij de universelen was er eveneens sprake van een toename ten opzichte van een jaar eerder, en wel met 3,1% tot 291.236.
Bron: VWE Automotive, bewerking Automotive.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.