Michelin en GM ontwikkelen luchtloze band

Michelin en GM ontwikkelen luchtloze band

Michelin en General Motors hebben samen een nieuwe generatie luchtloze banden voor personenauto’s ontwikkeld, de Michelin Uptis (wat staat voor Unique Punctureproof Tire System). Deze werd gepresenteerd tijdens Michelin’s Movin’On bijeenkomst voor duurzame mobiliteit.
2024
Michelin en GM willen de band introduceren in 2024. Op dit moment worden nog testen uitgevoerd waarbij de band is gemonteerd op auto’s als de Chevrolet Bolt EV. Later dit jaar zal de band worden getest op een testvloot in Michigan. De luchtloze autoband is volgens Michelin en GM een belangrijke ontwikkeling voor elektrische en zelfrijdende auto’s
Veiligheid
De luchtloze band voorkomt het risico op leeglopen of een klapband. Dat is goed voor de veiligheid van de auto, beperkt het onderhoud van de band en zorgt voor minder milieubelasting door een beperkter gebruik van grondstoffen.
De Uptis is een weergave van Michelins Vision concept, dat oorspronkelijk werd gepresenteerd op de Movin’On Sumit in 2017. Dit concept belichaaml Michelins’ strategie voor de ontwikkeling an duurzame mobiliteit. De Uptis laat naar eigen zeggen zien dat de duurzame mobiliteit een bereikbare droom is. (Foto: Michelin)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.