Accoord CAO Banden en Wielenbranche: 4,5% loonsverhoging

Accoord CAO Banden en Wielenbranche: 4,5% loonsverhoging

Er is een accoord bereikt over de nieuwe CAO voor de banden- en wielenbranche. Dit meldt de FNV. De CAO heeft een looptijd van anderhalf jaar en de lonen worden in deze periode met 4,5% verhoogd.
Uitkering
Binnen deze loonsverhoging worden de lonen 2,0% verhoogd per 1 november 2019, en 2,5% per 1 augustus 2020. In december 2019 is er een eenmalige uitkering van € 175..”De vakbondsleden hebben tot 16 juni om te stemmen over deze afspraken”, aldus de FNV.
Generatiepact
Naast de loonsverhoging is er voortzetting van het generatiepact als recht. Werknemers kunnen vanaf hun 60e kiezen om 80% te gaan werken, met behoud van 90% salaris en 100% pensioenopbouw. Daarvoor in de plaats krijgen jongeren vast werk. Ook wordt de functieschaal van APK-monteurs gelijk aan de cao Motorvoertuigen zoals die bij garages geldt. Verder komen er opnieuw scholingsvouchers die besteedt kunnen worden voor eigen ontwikkeling.
De cao Banden en Wielen loopt van 1 maart 2019 tot en met 31 augustus 2020. Zo’n 7.000 medewerkers bij banden- en wielenbedrijven zoals Euromaster en Kwik-fit vallen onder de cao.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.