Goodyear opnieuw partner FIA Truck Racing

Goodyear opnieuw partner FIA Truck Racing

Goodyear heeft het partnership verlengd met de Federation Internationale de l’Automobile (FIA) en is daarmee voor nog eens drie jaar, tot en met 2021, de exclusieve bandenpartner voor het FIA European Truck Racing Championship.
Speciale banden
Met het partnership gaan alle deelnemers in het FIA European Truck Racing Championship rijden op speciaal ontwikkelde, connected Goodyear Truck Racing-banden. Goodyear produceert al sinds 2004 speciale banden voor de truckracerij. De samenwerking met de FIA en de European Truck Racing Association (ETRA) is een perfecte showcase voor Goodyear truckbandentechnologie. Ook heeft Goodyear hiermee een goed podium om nieuwe technologieën voor vrachtwagenbanden te testen.
Agenda
De eerste race van het nieuwe seizoen vond afgelopen weekend plaats in Misano (Italië). De volgende races zijn op 22 en 23 juni in Hungaroring (Hungarije), op 6 en 7 juli op de Slovakia Ring (Slovakije), op 20 en 21 juli op de Nürburgring (Duitsland), op 31 augustus en 1 september op de Most, (Tjeschishe Republiek), op 14 en 15 september in Zolder ( België), op 28 en 29 september in Le Mans ( Frankrij) en op 5 en 6 oktober in Jarama (Spanje). (Foto: Goodyear)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.