Resultaten Toyo Tire verslechteren

Resultaten Toyo Tire verslechteren

Toyo Tire heeft in het eerste kwartaal van 2019 een lagere omzet en slechtere resultaten behaald dan een jaar eerder. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.
Schadeclaims
De omzet kwam uit op 80,14 miljard yen, 3.8 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bedroeg 10,17 miljard yen, 4 procent minder dan een jaar eerder. De winst kwam uit op 5,64 miljard yen, 16,3 procent lager dan een jaar eerder. Dit laatste cijfer laat een forse daling zien, maar deze is eenmalig vanwege een eenmalige betaling van schadeclaims. Het gehele concern kampt nog steeds met de nasleep van een procedurefout in 2015 bij een andere divisie dan de banden van Toyo Tire. Er zijn in dat jaar rubber producten verkocht die niet voldeden aan de kwaliteitscriteria. Toyo heeft daarom veel kosten moeten maken voor reparaties, vervanging en voor compensatie en schadevergoeding. Hiervoor moesten ook reserveringen worden gemaakt.
Verwachting
Toyo Tire zegt dat het moeilijk is om een verwachting voor het gehele jaar af te geven omdat er nog steeds hoge claims kunnen volgen, waardoor de kosten nog verder kunnen stijgen. Hiervoor verwacht Toyo Tire een reserve aan te moeten leggen voor garantieclaims voor jaar producten. Daarom houdt Toyo Tire voor het gehele jaar vast aan haar eerder gedane verwachtingen dat de omzet 1,7 procent zal stijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.