Europese primeur Goodyear Drive Over Reader

Europese primeur Goodyear Drive Over Reader

Binnen de campagne ‘Kies de Beste Band’ heeft er op 16 mei een pilot plaatsgevonden met het automatisch meten van bandenspanning en profieldiepte van personenauto’s.
Drive over reader
De campagne vond plaats bij een Gamma-vestiging in Den Haag. Hier konden automobilisten over een plaat met sensoren rijden en daarna een analyse van de staat van de banden ontvangen. Deze ‘Goodyear Drive Over Reader’ maakt het mogelijk om de banden van een voertuig in nog gene 20 seconden te controleren. Als de auto over de ‘Drive over Reader’ rijdt worden zaken als bandenspanning, banden profieldiepte en uitlijning van de wielen gecontroleerd. De automobilist kan dan aan de hand van een uitdraai meteen zien of de banden opgepompt moeten worden en of het tijd wordt om ze te laten vervangen.
Kies de beste band
De pilot was een initiatief van ‘Kies de beste band’’ waarin onder andere het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Bovag, Vaco, RAI Vereniging en ANWB zijn vertegenwoordigd. Met deze pilot wil ‘KLies de beste band’ onderzoeken of het innovatieve systeem een bijdrage kan leveren aan et verbeteren van de staat van de bandnde van de Nederlandse automobilisten.
Na een succesvolle pilot is het de bedoeling om in de toekomst het systeem bij tankstations verder uit te rollen, zodat je als automobilist bij het tanken direct de staat van je banden kan zien in een display.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.