Bridgestone gaat toeleveranciers beoordelen op duurzaamheid

Bridgestone gaat toeleveranciers beoordelen op duurzaamheid

Bridgetone implementeert een nieuw beleid waarbij toeleveranciers worden beoordeeld op duurzaamheid. Dit laat de bandenproducent weten.
Beleid
Het nieuwe duurzaamheidsbeleid geldt voor alle banden en rubberactiviteiten in de wereld. Hiermee wil Bridgestone komen tot duurzame supplychains. Deze moeten in het jaar 2050 leiden tot het uitsluitende gebruik van 100 procent duurzame materialen in de gehele keten.
EcoVadis
Om te komen tot deze duurzame supplychains is Bridgestone al in 2018 een partnership aangegaan met EcoVadis, dat is gespecialiseerd in screening van bedrijven op duurzaamheid, risico en prestaties. Samen met EcoVadis sinds 2018 worden de toeleveranciers van Bridgestone gemonitord en beoordeeld op milieu, sociale en ethische prestaties. Tegelijk wordt gekeken naar de mogelijke support om – indien nodig – de duurzaamheidsprestaties te verbeteren.
Inmiddels is 98 procent van de toeleveranciers beoordeeld op het nieuwe beleid; dit zijn zo’n 1.600 bedrijven. Ook wordt er gewerkt aan trainingen voor de toeleveranciers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.