Vredestein moet productie inkrimpen

Vredestein moet productie inkrimpen

Apollo Vredestein moet de productie in Enschede inkrimpen als gevolg van overproductie op de Europese bandenmarkt. Dit meldt Dagblad Tubantia.
Minder (uitzend)banen
Volgens het dagblad werd de productie van 18.000 banden per dag vijf jaar geleden al teruggebracht tot 13.500 per dag. Volgens een prognose gaat dat in oktober verder terug tot 11.500 autobanden per dag. Daardoor gaat zullen er mogelijk opnieuw (uitzend)banen verdwijnen. Tubantia meldt dat het aantal uitzendkrachten dit jaar al met 70 werd verminderd en dat er kans is op een nieuwe banenreductie. Apollo Vredestein blijft wel gewoon uitzendkrachten opleiden.
Kleine bandenmaten
Volgens Apollo Vredestein zijn de gouden jaren in de autobandenmarkt in Europa voorbij. Door de lage marges op vooral de kleinere bandenmaten worden deze in de nabije toekomst niet meer in Enschede, maar in de Indiase of Hongaarse productievestiging van Apollo Vredestein gemaakt. Daarvoor in de plaats probeert de bandenfabrikant weer contracten voor ‘eerste montage’ te sluiten met autofabrikanten. Daarnaast gaat de fabriek in Enschede zich naast de productie van premium banden voor de duurdere automerken, ook meer toeleggen op de grotere maten landbouwbanden. (Bron: Tubantie)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.