Rezulteo: Goodyear populairste band in Nederland

Rezulteo: Goodyear populairste band in Nederland

Goodyear was in het eerste kwartaal van 2019 het populairste bandenmerk in Nederland. Dit zegt de Europese bandenvergelijker Rezulteo op basis van een analyse van de zoekresultaten op haar bandenvergelijkingssite.
Goodyear EfficientGrip
Op de tweede en derde plaats kwamen de merken Michelin en Continental. De populairste band was de Goodyear EfficientGrip Performance, gevolgd door de Michelin Primacy4 en Goodyear Eagle F1 Asymmetric3.
Zomerbanden
Rezulteo keek ook naar het meest gekozen bandentype in de eerste drie maanden van 2019. In Nederland werd in deze periode een ruime voorkeur gegeven aan zomerbanden, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk. “Europese automobilisten hebben het eerste kwartaal van 2019 in relatief milde klimaatomstandigheden doorgebracht. Deze effecten waren duidelijk merkbaar.”
Rezulteo signaleert een trend dat de vierseizoenenband populairder wordt boven de winterband naarmate de temperatuur toeneemt. Zo werd deze band veelvuldig geraadpleegd in Frankrijk, Spanje en Italië. In Turkije is de zomerband het populairst en Duitsland is een uitzondering vanwege de winterbandenplicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.