Autobild zomerbandentest: Concurrentie nadert premiummerken

Autobild zomerbandentest: Concurrentie nadert premiummerken

In de zomerbandentest van Autobild (en in het verlengde daarvan het Nederlandse Autoweek) is de Michelin Pilot Sport 4 als winnaar uit de bus gekomen. In de maat 225/45 R17 bleken ook banden van Apollo, Maxxis en Kenda in de top 20 te eindigen. Dit meldt Automotive Werkplaats.
53 banden
Het Duitse Autobild heeft zomerbanden getest in de maat 225/45 R17. 53 banden gingen op voor de eerste test, het meten van de remafstand op natte en droge weg. Op basis daarvan zijn de beste twintig banden uitgekozen voor de verdere test. Naast diverse Chinese producten vielen ook banden van de merken Semperit, Uniroyal, BF Goodrich en Avon af in deze eerste fase.
Top tien
De zomerbanden van de premiumfabrikanten kwamen gemakkelijk in de top tien, meldt Autobild. Maar ook de merken Apollo, Maxxis, Kenda en Kumho eindigden tot verbazing van de testers bij de twintig beste banden. De Kumho Ecsta PS71 behaalde daarbij een heel behoorlijke remweg, maar de band heeft volgens de testers een te hoge rolweerstand en slijt zeer snel, zodat het, ondanks de lage prijs, uiteindelijk toch een dure band is in het gebruik. Hetzelfde geldt voor de Kenda Emera A1 KR 41.
De testwinnaar is, ondanks de hogere prijs, de Michelin Pilot Sport 4, in de test van Autobild geroemd om de geweldige rij-eigenschappen.  (Foto: Autobild)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.