Overname TomTom Telematics door Bridgestone afgerond

Overname TomTom Telematics door Bridgestone afgerond

Bridgestone Europe heeft de overname van TomTom Telematics afgerond. Dit laat de bandenfabrikant weten.
Wagenparkmanagement
TomTom Telematics is Europees leider in digitaal wagenparkmanagement. De overname, die op 22 januari 2019 werd aangekondigd, heeft nu alle regelgevende fasen doorlopen. De aandeelhouders van TomTom hebben goedkeuring gegeven. Er was ook een positieve respons bij ondernemingsraad van TomTom. Het bedrag van de overname bedraagt € 910 miljoen.
Digitale activiteiten
Met de overname bouwt Bridgestone voort op uitbreiding van zijn digitale activiteiten. Telematics, de Europese nummer één in zijn sector, past strategisch goed bij Bridgestone en versterkt zijn positie op het gebied van mobiliteitsoplossingen voor effectievere en efficiëntere vlootactiviteiten. Telematics wordt binnen Bridgestone een zelfstandige onderneming. Deze moet gaan profiteren van de krachtige merkwaarde, het grote klantenbestand, de mondiale reikwijdte en het retailnetwerk van Bridgestone. Het huidige managementteam wordt behouden. Telematics zal gebruik maken van de  investeringen en troeven van Bridgestone om zijn huidige groeiplannen te versnellen, zowel in Europa als daarbuiten.
Het gecombineerde aanbod van beide bedrijven moet nieuwe, winstgevende mogelijkheden opleveren en klanten meer waarde bieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.