Continental SportContact 6 als beste getest

Continental SportContact 6 als beste getest

In een grote zomerbandentest van het Duitse magazine Sport Auto komt de Continental SportContact 6 als winnaar uit de bus. Dit meldt Continental.
Nat en droog wegdek
Als enige van de negen geteste banden wordt de sportband als ‘zeer aanbevelenswaardig’ beoordeeld. Als reden voor deze score geeft Continental de uitgebalanceerde, sportieve eigenschappen op zowel nat als droog asfalt. Volgens de jury heeft de SportContact 6 de kortste remweg en veilig stuurgedrag op een nat wegdek, een scherpe stuurrespons en hoge dynamische stabiliteit op droog asfalt. Ook noemt de jury een glasheldere terugkoppeling, een voortreffelijke stabiliteit in bochten en voorspelbare reacties van de auto.
“Zeer aanbevelingswaardig”
In de test werden negen verschillende banden in de maat 245/30 R 20 Y beoordeeld. Als testauto diende een Honda Civic Type R. De SportContact 6 kreeg als enige het testoordeel ‘zeer aanbevelenswaardig’, daarnaast werd slechts één andere band als ‘aanbevelenswaardig’ aangemerkt.
De SportContact 6 is ontwikkeld voor het ultra-ultra-high-performance segment. De SportContact 6 is in bijna negentig verschillende formaten leverbaar, voor wielen met een diameter tussen 18 en 24 inch, met breedtematen van 225 tot 335 mm en een sectiehoogte van 50 tot 25 procent. De SportContact is goedgekeurd voor snelheden tot 350 km/u.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.