Goodyear toont conceptband voor autonome vliegende auto’s

Goodyear toont conceptband voor autonome vliegende auto’s

Op de Autosalon van Genève 2019 stelt Goodyear zijn nieuwe conceptband voor autonome, vliegende auto’s voor. Dit laat de bandenproducent weten.
Aero
Het gaat om de nieuw Aero, een ‘twee-in-een’-band die ontworpen werd voor de autonome, vliegende auto’s van de toekomst. Dit concept functioneert als band voor op de weg én als ‘propeller’ in de lucht. “Mobiliteitsbedrijven kijken momenteel naar de lucht als oplossing voor het fileprobleem en de uitdagingen van stadsverkeer”, aldus Chris Helsel, Chief Technology Officer bij Goodyear. “Ons onderzoek naar geavanceerde banden en -materialen leidde tot het ontwerp van een wiel dat als traditionele band op de weg en als aandrijvingssysteem in de lucht kan dienen.”
Niet-pneumatisch
De Aero-conceptband is een multimodaal kantelrotorconcep met een niet-pneumatische structuur: De spaken van het concept bieden steun om het gewicht van het voertuig te dragen en dienen tegelijkertijd als propellerbladen om lift te geven wanneer de band gekanteld is. De band maakt gebruik van magnetische krachten om wrijvingsloze voorstuwing te bieden. Hij gebruikt op licht gebaseerde glasvezelsensoren om de toestand van het wegdek, de slijtage van de band en de structurele integriteit van de band zelf te controleren. Het concept is voorzien van een ingebouwde AI-processor die de informatie van de sensoren in de band combineert met gegevens van vehicle-to-vehicle- en vehicle-to-infrastructure-communicatie.
Hoewel de Aero niet meer dan een conceptueel ontwerp is, worden sommige technologieën waarmee de band is uitgerust, al door Goodyear ontwikkeld. Andere eigenschappen vormen mogelijk de basis voor nieuwe ideeën en producten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.