TKH Group ziet omzet en winst fors stijgen

TKH Group ziet omzet en winst fors stijgen

TKH Group, prioducent van onder meer bandenbouwmachines, heeft in 2018 haar omzet en winst fors zien stijgen. Dit blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag.
Strategie
De omzet steeg met 9,8 procent tot 1,63 miljard euro ten opzichte van een jaar eerder. De winst bedroeg 121,1 miljoen euro, 25% meer dan een jaar eerder. Volgens CEO Alexander van der Lof is deze groei het resultaat van de eerder ingezette strategie van het bedrijf. Voor het vierde kwartaal van vorig jaar sprak hij van de beste kwartaalresultaten ooit. In dit kwartaal bedroeg de omzet 428,7 miljoen euro, 11,3 procent meer dan een jaar eerder. De winst kwam uit op 35,9 miljoen euro.
Innovaties
Volgens Van der Lof profiteerde het bedrijf van innovaties die uit eigen koker kwamen: “Meer dan 20% van de omzet komt uit innovaties”, zei hij in een toelichting. “De goede resultaten zijn een duidelijk bewijs van de goede marktpositie en de innovatiekracht van TKH.” De groei is toe te delen aan alle divisies van het bedrijf.
Voor het eerste halfjaar van 2019 is het orderboek van TKH Group goed gevuld: “De vooruitzichten voor de orderintake in het eerste halfjaar 2019 zijn, op basis van de aangekondigde projecten evenals de doorgeschoven investeringen vanuit 2018, goed.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.