Allopneus breidt uit naar België en Nederland

Allopneus breidt uit naar België en Nederland

Allopneus, de Franse online verkoper van banden, is sinds 16 januari actief in België en Nederland via de websites www.allopneus.be, www.hallobanden.be en www.hallobanden.nl. Met de start in twee landen tegelijk wil het merk zich internationaal ontwikkelen met de online verkoop van banden en bijbehorende diensten.
Voorraad
Allopneus presenteert meer dan 10.000 artikelen en heeft meer dan een miljoen banden in de eigen voorraad. De verkoopwebsite beschikt over een uitgebreid assortiment banden van verschillende merken. De opslag wordt gewaarborgd door een reusachtig platform in Frankrijk dat eigendom van het bedrijf is. Daardoor zegt Allopneus meer grip te hebben op de kosten en levertermijnen.
Ook zorgt Allopneus voor de montage van de verkochte banden via een netwerk van inmiddels 800 aangesloten vakgarages in België en Nederland. Verder beschikken de websites over een online adviesservice (webchat) en een callcenter.
Popgom
De start volgt op de overname van het klantenbestand van Popgom door Allopneus, voor België en Nederland. Bezoekers van de Popgom-websites in deze landen worden doorgestuurd naar Allopneus.be, Hallobanden.be en Hallobanden.nl. Allopneus is ook van plan om in het tweede halfjaar van 2019 een vergelijkbare website te lanceren in Spanje.
Moederbedrijf Allopneus.com werd in 2014 opgericht in Frankrijk. In 2018 werden 3,7 miljoen verkochte banden, bijna 10% van de totale markt. Sinds 2015 is Michelin minderheidsaandeelhouder in Allopneus.com met een deelneming van 40%.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.