Hankook eerste montage op Ford Focus Active

Hankook eerste montage op Ford Focus Active

Hankook levert de Ventus Prime 3 voor eerste montage op de nieuwe Ford Focus Active. Dit laat de bandenfabrikant weten.
OEM partnerschap
Hiermee heeft Hankook haar OEM-partnerschap met de Ford Motor Company verder uitgebouwd. Voor het nieuwe model zijn sinds eind 2018 twee maten van de band van Hankook als OEM-band beschikbaa: 215/50R18V en 215/55R17V. Hankook levert sinds 1999 OEM-banden aan de Ford Motor Company.
Profielgroeven
De nieuwe Ultra-High-Performance-band heeft vier brede profielgroeven waarmee water snel wordt afgevoerd. Het ontwerp van de groeven werd aan de betreffende plaats op de band aangepast, om een conflict tussen de natte- en droge eigenschappen te minimaliseren. Bij de ontwikkeling werd gebruik gemaakt van nieuwe mengtechnologieën, waarmee een silica-loopvlakmengsel voor een verbeterd remvermogen onder natte omstandigheden en met heel veel grip werd gecreëerd.
Bij de ontwikkeling van de nieuwe Ventus Prime 3 is rekening gehouden met een groot tractie- en remvermogen, vooral ook op een nat wegdek. Door het gebruik van een aangepast, asymmetrisch profieldesign kon het daadwerkelijke contactvlak tussen band en wegdek worden vergroot.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.