Cooper stopt productie autobanden in England

Cooper stopt productie autobanden in England

Cooper Tire & Rubber Co. Europe Ltd gaat de productie van banden voor personen- en lichte bedrijfsauto’s in het Britse Melksham stopzetten. Dit meldt de Amerikaanse bandenproducent.
Servie
De productie van personenauto- en lichte bedrijfsautobanden zal worden ondergebracht in Coopers’ andere bandenfabriek in Servie. Hiermee komen er 300 banen te vervallen. De fabriek blijft actief met de productie van motorbanden en andere materialen. Ook blijven er het hoofdkantoor van Cooper Tire Europe en het Europe Technical Center gevestigd. Hiermee blijven 400 banen behouden.
Concurrerend
De aankondiging van de uitfasering volgt vier maanden na de aankondiging van Cooper dat een verhuizing werd overwogen. De reden om de productie nu daadwerkelijk te verhuizen is om Cooper Tire Europe concurrerender te maken. Bovendien is de fabriek verouderd en gevestigd in het centrum van de stad, wat het moeilijk maakt de fabriek te moderniseren en de productie uit te breiden. “Daarom is dit een noodzakelijke stap voor het versterken van ons concurrentievermogen, onze groeiplannen en een duurzame toekomst voor ons bedrijf”, aldus Jaap van Wessum, general manager van Cooper Tire Europe.
De fabriek in Melksham is sinds 1997 in handen van Cooper en was voorheen de thuishaven van Avon Tyres voor de productie van motorbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.