Bridgestone koopt TomTom Telematics

Bridgestone koopt TomTom Telematics

De Europese divisie van Bridgestone Corporation heeft TomTom Telematics gekocht voor 910 miljoen euro. Dit meldt Bridgestone.
Wagenparken
De TomTom divisie Telematics houdt zich bezig met digitale oplossingen voor wagenparken. Het bedrijf maakt volgsystemen waarmee grote bedrijven de auto’s uit hun wagenparken kunnen volgen. Deze kaarten gaan ook een belangrijke functie spelen bij de komst van zelfrijdende auto´s, waarvan ze een onderdeel worden.
Sleutelrol
De combinatie van de digitale data met Bridgestone’s kennis van banden en haar globale servicenetwerk moet het bedrijf helpen een sleutelrol te gaan spelen in de mobiliteit met leidende bandenproducten, onderhoud en servicesplossingen. Hiermee wil Bridgestone meer inzage krijgen in de conditie van voertuig en banden en zo haar positie als innovatieleider versterken.
TomTom besloot al in september om Telematics te verkopen. Deze divisie was goed voor 18 procent van de jaaromzet. Bridgestone wil met de aankoop haar eigen Telematics tak, die zich bezig houdt met vlootbeheer, versterken De Japanners willen de TomTom-divisie, waar 670 mensen werken, verder laten groeien.
De verkoop wordt naar verwachting in het tweede kwartaal afgerond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.