Michelin opnieuw sponsor Formule E

Michelin opnieuw sponsor Formule E

Michelin is voor het vijfde seizoen officieel partner van de Formule E kampioenschappen, die van start zijn gegaan in Riyadh (Saoudie Arabie).
ABB Fia Formule E
Tijdens deze eerste wedstrijd in de zogeheten ABB Fia Formule E klasse debuteerde de nieuwe Gen2 race-auto op de nieuwe Michelin Pilot Sport band. Het 2018–19 seizoen is van start gegaan met 11 teams en 22 open raceauto’s. Deze raceauto’s hebben een futuristisch design, dat al was gepresenteerd tijdens de Autosalon van Geneve. Motor Show. Deze elektrische racers hebben een dubbele energie opslagcapaciteit zodat de berijders de hele race kunnen uitrijden zonder halverwege te moeten wisselen van auto. De Gen2s hebben een vermogen van 250 kW en een acceleratie tot 100 km/h in 2.8 seconden. Ze kunnen een topsnelheid behalen van bijna 280 km/h.
Pilot Sport
De Michelin Pilot Sport is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s. Hiervoor werkte Michelin speciaal aan de structuur en de rolweerstand voor een hoge efficiency met een optimaal prestatieniveau. De band heeft een diameter van 18 inch. (Foto: Michelin)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.