Franse overheid wil Michelin-CEO als opvolger Ghosn

Franse overheid wil Michelin-CEO als opvolger Ghosn

De Franse overheid overweegt Michelin-ceo Jean Dominique te steunen als opvolger van Renault-CEO Carlos Ghosn om directievoorzitter te worden van Renault Groupe. Dat meldt Le Figaro op basis van diverse bronnen.

Opvolger
Senard is 65 jaar en kondigde eerder dit jaar aan Michelin te verlaten. Hij zou de ideale opvolger zijn van Carlos Ghosn, die sinds zijn arrestatie in Japan in november onder vuur ligt. Met een belang van 15 procent is de Franse overheid meerderheidsaandeelhouder van Renault met twee zetels in de Raad van Bestuur. Nissan is voor 43.4 procent eigendom van Renault. Het Japanse merk verkoopt bijna 60 procent meer auto’s dan Renault en heeft een belang van 15 procent, zonder stemrecht in Renault.

Hoog gewaardeerd 
“Senard voldoet aan alle eisen, is beschikbaar, heeft ervaring als industrieel, is een expert in de sector, wordt zeer hoog gewaardeerd door de regering en heeft internationaal aanzien”, aldus een van de door Le Figaro geciteerde anonieme bronnen. Zowel Renault als Michelin willen niet reageren op de geruchten.

Renault is tot nu toe het enige lid van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie dat Ghosn niet laat vallen, maar Reuters meldde afgelopen week wel dat er ook in de top van Renault inmiddels twijfels zijn over de houdbaarheid van Ghosn positie.
Carlos Ghos werd op 19 november gearresteerd op verdenking van het verzwijgen van miljoenen dollars aan financiële compensaties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.