Falken start bandenproductie met duurzaam rubber

Falken start bandenproductie met duurzaam rubber

Chemieconcern Sumitomo Rubber Industries (SRI), onder meer producent van Falken banden, gaat voor de bandenproductie gebruik maken van duurzaam natuurlijk rubber. Deze stap is het resultaat van haar nieuwe beleid om op duurzaam rubber over te gaan.
Duurzaam
De zogenaamde “Sumitomo Rubber Group Sustainable Natural Rubber Policy” volgt op de oprichting van het platform duurzaam natuurlijk rubber, waarvan SRI een van de oprichters was, samen met 10 andere bandenproducenten. Het platform streeft ernaar om voor de bandenproductie zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzaam natuurlijk rubber. Door hiervan gebruik te maken willen de aangesloten bandenproducenten het milieu minder belasten, betere arbeidsomstandigheden tijdens het winnen van rubber en transparantie in de productie van grondstoffen.
Toenemen
Volgens Sumitomo is dit belangrijk omdat de vraag in de wereld naar banden zal blijven toenemen. Deze vraag wordt aangewakkerd door de groeiende vraag naar mobiliteit. Hierdoor zal ook de vraag naar natuurlijk rubber toenemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.