Iets lagere omzet voor Delticom

Iets lagere omzet voor Delticom

Delticom heeft in de eerste negen maanden van 2018 een omzet geboekt van 418 miljoen euro, 2% minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bleef in deze periode nagenoeg gelijk.
Winterbandenseizoen
De Duitse bandenretailer zegt dat ze niet heeft kunnen profiteren van een vroege start van het winterbandenseizoen. De temperatuur bleef dit jaar lange tijd erg mild terwijl het vorig jaar al eerder begon af te koelen. Volgens experts was de vraag naar winterbanden 6,4% lager dan in dezelfde periode vorig jaar, aldus Delticom: “De winterbandenverkopen daalden in de eerste 9 maanden dit jaar met 7,1%.”
Vierde kwartaal
In het vierde kwartaal kwamen de winterbandenverkopen op gang. Later in oktober daalden de temperaturen. Volgens experts zijn er in deze maand 9,4% meer winterbanden verkocht dan in dezelfde periode 2017. Delticom Group heeft deze maand ook haar omzet zien stijgen.
Voor het gehele jaar verwacht Delticom dan ook vast te kunnen houden aan haar eerder gemaakte vooruitzichten. Het management verwacht een omzet van 690 miljoen euro voor het gehele jaar en een bedrijfsresultaat van 14 miljoen euro. Maar het succes van Delticom Group zal dit jaar in belangrijke mate afhangen van de weersomstandigheden in de resterende weken van 2018: “En dus van het verdere verloop van het winterbandenseizoen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.