Dunlop wint winterbandentest

Dunlop wint winterbandentest

Dunlop is als winnaar uit de bus gekomen in de winterbandentest van Autoweek, waarin 51 banden in de maat 195/65 R 15 werden getest. Dit meldt Automotive Werkplaats.
Bandenmaat
Volgens Autoweek is de Wintersport 5 van Dunlop de beste winterband in deze maat. De band kreeg van de testers het predicaat ‘Zeer goed’. Ook de Continental Wintercontact TS860, de Kléber Krisalp HP3 en de Fulda Kristall Control HP2 behaalden de maximale score. Het advies is om de Chengshan Montice CSC-901 vanwege een extreem lange remweg (45,5 meter) te laten liggen.
De geteste bandenmaat is onder meer te vinden onder populaire middenklassers als de Volkswagen Golf en de Peugeot 308.
Afvalrace
De bandentest van Autobild is traditiegetrouw aan afvalrace waarbij van alle deelnemende banden de remweg op nat bij 80 kilometer per uur en sneeuw bij 50 kilometer per uur wordt getest. Alleen de twintig beste banden gaan door naar de volgende ronde en worden uitgebreid getest op twaalf aanvullende punten.
De banden die met ‘goed’ beoordeeld werden waren de Hankook Winter Icept RS2 W452, de Goodyear Ultragrip 9, de Debica Frigo HP2 en de Falken Eurowinter HS01.
Opvallende verschillen zijn er verder in de levensduur van de banden. Op een rollenbank houdt de Michelin Alpin 5 het ruim 72 duizend kilometer vol, terwijl de Pirelli Cinturato Winter  al na 28 duizend kilometer aan vervanging toe is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.