Schaeffler sluit twee fabrieken in VK door Brexit

Schaeffler sluit twee fabrieken in VK door Brexit

Schaeffler sluit twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Het Duitse bedrijf noemt daarbij duidelijk de Brexit als één van de redenen. Dit meldt Automotive Management.
Toeleverancier
Schaeffler is een belangrijke toeleverancier voor de automotive, lucht- en ruimtevaart-industrie, en onder meer bekend van de LUK-koppelingen. Het bedrijf – dat 92 duizend werknemers telt – is na een tegenvallend 2017 met een wereldwijde reorganisatie bezig. In het kader hiervan worden alle activiteiten doorgelicht. Het bedrijf schrijft in een persverklaring dat het een deel van de Britse productie gaat verplaatsen naar andere bestaande locaties in de VS, China, Zuid-Korea en Duitsland.
Europa
Slechts 15 procent van de goederen die Schaeffler produceert in het VK blijft in het land, terwijl de overgrote meerderheid wordt geëxporteerd naar continentaal Europa. De onzekerheid rond de Brexit wordt door Schaeffler genoemd als belangrijke factor in de analyse van de Britse markt.
Schaeffler heeft momenteel drie fabrieken in het VK, met een personeelsbestand van iets meer dan duizend mensen. De grootste fabriek in Sheffield blijft behouden, die in Plymouth en Llanelli gaan sluiten. Twee distributiecentra van Schaeffler worden samengevoegd. Volgens de BBC gaan circa 550 banen verloren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.