Michelin wil Britse bandenfabriek sluiten

Michelin wil Britse bandenfabriek sluiten

Michelin wil haar bandenfabriek in Dundee (Verenigd Koninkrijk), waar 16 inch en kleinere banden voor personenauto’s worden geproduceerd, sluiten. De bandenfabrikant heeft aangekondigd hier plannen voor te hebben.
Niet rendabel
De fabriek is opgericht in 1971, maar heeft volgens Michelin momenteel nog moeilijk rendabel te maken. Belangrijke reden is de transformatie van de bandenmarkt als gevolg van een wijzigend wagenpark waardoor de vraag naar 16 inch en kleinere banden fors is afgenomen. Ook is de concurrentie voor deze banden uit Azie fors toegenomen.
Investeringen
Michelin heeft naar eigen zeggen het tij proberen te keren met maatregelen en investeringen, maar door de transformatie van de markt is het niet financieel verantwoord om nog door te gaan. Daarom heeft Michelin de plannen bekend gemaakt om de fabriek midden jaren 20 te sluiten. Hiermee komen de banen van de 845 werknemers op de tocht te staan. Michelin werkt aan een sociaal plan om deze werknemers uitzicht naar nieuw werk te geven of via training voor te bereiden op ander werk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.