Apollo start productie truckbanden in Hongarije

Apollo start productie truckbanden in Hongarije

Bijna 18 maanden na de opening van de bandenfabriek in de Hongaarse stad Gyongyoshalasz is Apollo Tyres in deze fabriek gestart met de productie van truckbanden.
Productiecapaciteit
De fabriek werd geopend in april 2017. Hier worden sinds dat moment al banden geproduceerd voor personen- en lichte bedrijfjsauto’s. Sinds die tijd wordt de productiecapaciteit opgevoerd en met de start van de productie van truckbanden is hierin een nieuwe stap gezet. Wanneer de volle capaciteit wordt bereikt, moeten er per jaar 5,5 miljoen banden voor personen- en lichte bedrijfsauto’s en 675.000 truckbanden de fabriek verlaten voor de Europese markt.
Belgie
De eerste truckbanden die in de fabriek zijn geproduceerd zijn Apollo Endurance RT HD in de maat 385/65 R22.5, verkocht aan een bedrijf in Belgie. Daarmee is Belgie het eerste land in Europa waar de Hongaarse Apollo truckbanden zijn verkocht.
De fabriek in het Hongaarse Gyongyoshalasz is een van de zes fabrieken van Apollo in de wereld, en een van de twee in Europa. (Foto: Apollo Vredestein)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.