Hankook Tire voor het derde jaar op rij in DJSI World-lijst

Hankook Tire voor het derde jaar op rij in DJSI World-lijst

Hankook Tire is voor het derde jaar op rij opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Indices (DJSI World). Dit meldt de bandenproducent.
Milieubeleid
In totaal werden er 2.521 bedrijven op het gebied van auto-onderdelen door DJSI beoordeeld. Hankook Tire kreeg hoge scores op het gebied van het milieubeleid en managementsystemen, Supply Chain management, het oog voor de samenleving en liefdadigheid. “Het lijkt erop dat de proactieve en permanente activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijf hebben bijgedragen aan dit wapenfeit”, aldus Hankook
Duurzaamheid
In 2018 ontwikkelde Hankook Tire voor de middellange termijn een routekaart waarbij men zich bij onderzoek vooral richt op duurzaamheid (hernieuwbaarheid, recycling, herbruikbaarheid en vermindering). Doel van deze routekaart is om in 2043 banden te ontwikkelen die volledig van duurzame grondstoffen zijn gemaakt. Bovendien is Hankook Tire vanaf eind 2017 bezig met gebruikmaking van natuurlijk rubber door de gehele commerciële keten inclusief boeren, handelaren en verwerkers.
De DJSI is de meest invloedrijke wereldwijde index die de duurzaamheid en investeringen beoordeelt. Dit is een gezamenlijke ontwikkeling van S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.