Bridgestone opnieuw grootste bandenfabrikant ter wereld

Bridgestone opnieuw grootste bandenfabrikant ter wereld

Bridgestone is ook in 2017 weer als eerste geëindigd op de lijst van grootste bandenproducenten ter wereld. Het bedrijf staat al tien jaar op deze positie. Dit blijkt uit de lijst van marktonderzoeksbureau Market Research.
Michelin
De onderzoekers waarschuwen wel voor Michelin. Deze fabrikant staat nu nog op de tweede plaats, maar maakt grote kans om binnen 2 jaren op de eerste plaats te eindigen: “Afhankelijk van hoe de integratie van de overgenomen OTR-banden en wielen producent Camso Ltd verloopt”, aldus Market Research. “Door deze overname maakt Michelin een goede kans om Bridgestone te verslaan. Michelin heeft gezegd dat de combinatie van Camso en haar eigen divisie OTR banden moet zorgen voor een globale OTR leverancier.”
Zonder deze overname boekte Michelin in 2017 een omzetgroei van 5%. Bij Bridgestone groeide de omzet volgens Market Research met 9,5%.
Top 10
Goodyear en Continental blijven op nummer 3 respectievelijk nummer 4 staan, maar volgens Market Research groeide de omzet bij Goodyear met 1,4 procent terwijl die van Conti met bijna 6 percent groeide. Op nummer vijf eindigde Sumitomo Rubber Industries, dat Pirelli inhaalde en op nummer 6 zet na diens verkoop van de divisie vrachtautobanden aan Prometeon die nu op de 32e plaats staat.
Op nummer 7 eindigde Hankook, op nummer 8 Zhongce Rubber (ZC Rubber). op nummer 9 Yokohama en op nummer 10 Cheng Shin Rubber (CST Rubber).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.