Belgen waakzaam voor opkomst tijgermug in Nederland

Belgen waakzaam voor opkomst tijgermug in Nederland

België vreest dat de tijgermug zich in de toekomst uitbreidt van Nederland naar België. Dit zegt Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in dagblad De Standaard.
Landsgrenzen
Het instituut is daarom gestart met het monitoren van de landsgrenzen om de tijgermug tegen te houden. Reden is dat de tijgermug weer via tweedehands autobanden is opgedoken op verschillende plaatsen in Nederland, aldus De Standaard. Het instituut vreest binnenkort ook ziektes en virussen in België te verwachten: “Dit jaar is de Aziatische tijgermug in maar liefst zestien Nederlandse gemeenten aangetroffen. In het Limburgse Weert, op de grens met België, heeft de mug zich definitief gevestigd. In de toekomst is het wel mogelijk dat er meer en meer Aziatische tijgermuggen ook naar België komen.”
Monitoren
Om te voorkomen dat het diertje zich ook in België nestelt, monitoren ITG-onderzoekers al enkele jaren de toestand van exotische muggen op 23 locaties in het land: “Maar dit jaar is er nog geen aanwijzing dat er hier een populatie is die overwintert en zich hier vestigt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.