Omzet Continental groeit 5,4%

Omzet Continental groeit 5,4%

De omzet van Continental is in het eerste half jaar van 2018 met 5,4% gegroeid tot 22,4 miljard euro.. Alle vijf divisies van het concern droegen bij aan deze groei, maar de automotive divisie boekte een recordgroei met 6,6%.
Markt
Net als eerdere kwartalen groeide de omzet van het concern in het tweede kwartaal harder dan de markten waarin het bedrijf actef is. Het bedrijfsresultaat groeide met 17,8 procent tot 2,2 miljard euro en de winst groeide met 4,3% tot 1,6 miljard euro. Vorig jaar was dat nog 1,5 miljard euro.
De omzet van de Automotive Group nam in het eerste half jaar toe tot 13,6 miljard euro. De omzet van de Rubber Group groeide tot 8,6 miljard euro, ondanks negatieve valutaeffecten.
Vooruitzichten
Voor de rest van het jaar is Continental ook positief. Het derde kwartaal zal traditioneel wat zwakker zijn door seizoenseffecten. Maar voor het vierde kwartaal houdt het bedrijf rekening met een sterke groei. Vandaar dat Continental blijft vasthouden aan haar eerder gedane voorspellingen voor het gehele jaar 2018.
Aan het einde van het eerste half jaar van 2018 telde Continental 243,000 medewerkers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.