Huf en Baolong starten joint venture voor TPMS

Huf en Baolong starten joint venture voor TPMS

De Duitse Huf Group en het Chinese Baolong, beide toeleverancier voor de automotive branche en ook TPMS-producent, willen een joint-venture starten die zich richt op TPMS systemen. Hiertoe hebben beide bedrijven een intentieverklaring ondertekend.
Marktleider
Het nieuwe bedrijf moet op 1 januari 2019 van start gaan., Doel is om gezamenlijk TPMS systemen te ontwikkelen, produceren en verkopen, en daarmee marktleider te worden.
Op dit ogenblik produceert de Huf Group TPMS systemen voor de OEM markt en voor de aftermarkt. De divisie binnen de groep die zich hiermee bezig houdt telt 224 medewerkers en heeft locaties in Duitsland, de Verenigde Staten en China. Baolong produceert eveneens TPMS-systemen. De divisie die zich hiermee bezig houdt heeft twee locaties in China en telt 400 medewerkers. Beide TPMS divisies zullen in de nieuwe joint venture worden ondergebracht.
Aandelen
De Duitse Huf Group is een familiebedrijf dat ruim 100 jaar bestaat. Het Chinese Baolong is opgericht in 1997. In de joint-venture worden de activiteiten van beide bedrijven in Duitsland, China en de Verenigde Staten geintegreerd. Baolong krijgt een aandeel van 55% in de joint-venture en Huf holding de resterende 45%.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.