Continental gaat zich opsplitsen

Continental gaat zich opsplitsen

Het Continental concern gaat zich opsplitsen. Deze stap volgt op het besluit van de raad van bestuur tot naar eigen zeggen één van de grootste wijzigingen van de organisatie in de geschiedenis van het bedrijf.
Expansie
Doel is om Continental sneller te laten groeien dan de markten waarin het bedrijf actief is. Ook moet de structuurverandering zorgen voor een groter potentieel voor expansie in de toekomst. De wijziging moet nog worden goedgekeurd door de top van het bedrijf, maar moet in 202 van start kunnen gaan.
Holding structuur
Het besluit om op te splitsen behelst de creatie van een holding structuur van Continental AG onder de nieuwe Continental Group paraplu. De holding structuur gaat bestaan uit drie business-units: ‘Continental Rubber’, ‘Continental Automotive’ en ‘Powertrain’. Ook komen er twee nieuwe afdelingen ‘Autonomous Driving Technologies’ en ‘Vehicle Networking Technologies’, die onder de Continental Automotive group gaan vallen. In deze nieuwe afdelingen worden de huidige ‘Chassis & Safety’ en ‘Interior’ divisies ondergebracht.
De bandendivisie en Contitech blijven hun onafhankelijke structuur behouden.
Volgens CEO Elmar Degenhart houdt deze verandering verband met de grote transformatie die voor de automotive branche wordt verwacht. “De structuurwijziging van Continenental verstevigt het concurrentievermogen op de lange termijn.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.