Nieuwe Alliance low-inflation bosbouwband

Nieuwe Alliance low-inflation bosbouwband

ATG introduceert tijdens de Euroforest in Frankrijk (21-23 juni 2018) de Alliance F344 ELIT, een nieuwe low-inflation bosbouwband.
ELIT technologie
De F344 ELIT is volgens ATG ‘s werelds eerste low inflation bosbouwband. Deze is ontwikkeld op basis van de zogenaamde ELIT technologie (Engineered Low Inflation Tire). Hiermee kan de band dezelfde lading dragen als standaard bosbouwbanden, maar dan op de halve bandenspanning. Dat betekent dat de ELIT technologie zorgt voor een groter contactoppervlak met de ondergrond, een hoge tractie en verbeterd brandstofefficiency. Een speciaal loopvlak compound en versterking met staaldraden biedt de noodzakelijke slijtvastheid in extreme werkomstandigheden.
Halve bandenspanning
De low inflation Alliance F344 ELIT kan dezelfde lading dragen bij een bandenspanning tot 2,5 bar in vergelijking met de standaard bosbouwbanden met een spanning van 4,5 tot 5 bar. Een lage spanning biedt een beduidend groter contact met de bodem, wat zorgt voor een kleinere bodemverdichting en een meer comfort voor de bestuurder. Ook geeft een grotere footprint een betere wegligging, vermindert brandstofkosten en vergroot productiviteit. Dankzij het speciale loopvlakcompound heeft deze band een langere levensduur en biedt goede prestaties en stabiliteit.
De band is leverbaar in de maatt 710/40-24.5 voor 24.5 velgen en de maten 800/400-26.5, 710/45-26.5 en 750/55-26.5 voor 24.5 velgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.