Nokian komt met SnapSkan bandenscan concept

Nokian komt met SnapSkan bandenscan concept

Nokian heeft de SnapScan ontwikkeld, een concept waarbij automobilisten op drukbezochte plaatsen hun banden gratis kunnen laten scannen door over een drempel heen te rijden. Dit laat Nokian weten.
Conditie banden
Hiermee moet het voor automobilisten makkelijk worden de conditie van de banden onder zijn auto te laten meten; hij hoeft hiervoor niet speciaal naar een bandenservice- of autobedrijf. Volgens het concept van Nokian is dit kostenloos, maar het bedrijf wil hier commerciële samenwerkingen aan koppelen. Er zijn al SnapSkan machines in gebruik genomen in vier Finse steden.
Bandenrapport
De SnapScan is een drempel die automatisch de banden scant wanneer de auto er over rijdt. Deze kan bijvoorbeeld worden geplaatst bij winkelcentra of parkeerplaatsen. De automobilist kan met behulp van zijn kenteken een bandenrapport ontvangen via een speciaal servicenummer of via een webpagina.
“We hopen dat automobilisten er een gewoonte van maken hun bandenconditie periodiek te meten via de SnapSkan stations”, aldus Ville Nikkola, Program Manager van Nokian Tyres. “Wij willen de test gratis aanbieden en het op die manier makkelijk maken aandacht te besteden aan de veiligheid. Hiervoor wil Nokian een omvangrijk wereldwijd netwerk bouwen met SnapSkann stations.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.