Mercedes-Benz waarborgt banden

Mercedes-Benz waarborgt banden

Mercedes-Benz voert in België de Tyre Warranty, een gratis garantie voor de banden onder haar auto’s.
Bandenwaarborg
De Mercedes-Benz Bandenwaarborg heeft een looptijd van 24 maanden. Hiervoor heeft de autofabrikant enkele banden geselecteerd “die zijn ontwikkeld en getest voor de meest belastende omstandigheden.” Toch blijven banden steeds kwetsbaar voor bijvoorbeeld een scherpe nagel, glasscherven op het wegdek of het verkeerd raken van de stoeprand. Wanneer een Mercedes-Benz klant de banden heeft gekocht en laten monteren bij een Erkend Servicepunt Mercedes-Benz in België, geniet hij van de gratis Mercedes-Benz Bandenwaarborg.
Vergoeding
Voor de vergoeding van de bandenschade gaat Mercedes-Benz uit van de ouderdom van de band. Bij een leeftijd van 1 tot 6 maanden geldt een 100% terugbetaling, bij een ouderdom tussen 7 en 12 maanden is dit 75%, bij een ouderdom tussen 13 en 18 maanden is dit 50% en bij een ouderdom tussen 19 en 24 maanden is dit 25%.
Voor de aangifte van de schade dient de automobilist een aangifteformulier op het internet in te vullen en ondertekend op te sturen, samen met een kopie van de aankoopfactuur van de beschadigde band en een kopie van de aankoopfactuur van uw nieuwe band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.