Overlander komt met hefbrug voor elektrische auto’s

Overlander komt met hefbrug voor elektrische auto’s


Praktik

Overlander Werkplaatsinrichting in Zeewolde komt met de nieuwe Praktik, een hefbrug voor het wielvrij heffen van elektrische auto’s
Toegankelijk
In tegenstelling tot benzine of dieselauto’s is de onderkant van de elektrische auto volledig afgesloten met beplating. Hierdoor is de bodem van zo’n auto na het heffen op een conventionele standaard hefbrug niet geheel vrij toegankelijk. De nieuwe schaarhefbrug voor elektrische auto’s heeft een hefvermogen van 3 ton. Hij heft het voertuig op de krikpunten door middel van draaibaar- en verschuifbare opname-armen. Hierdoor blijft de gehele onderzijde van de auto volledig vrij.
Stabiliteit
Het voordeel van deze hefbrug is dat de stabiliteit van de dubbele schaarlift wordt verleend. Tegelijkertijd blijft ook het gebied van het chassis volledig vrij en neemt de hefbrug ten opzichte van een traditionele 2-koloms hefbrug minder vloerruimte in beslag. Door de speciaal ontworpen schaar constructie en hydraulische hefsysteem kan de auto zowel vooruit- als achteruit op de hefbrug geheven worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.